Αριθ. Πρωτ. : 918

Αθήνα: 05.06.2015

Προς
Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Θέμα: «Ενημέρωση Μελών Για Δ.Σ. Από 05.06.2015 »

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 05.06.2015 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, όπου αποφασίστηκαν/ πραγματοποιήθηκαν τα κάτωθι :

1) Αντικατάσταση της θέσεως του Ταμία της Ομοσπονδίας, έπειτα από την παραίτηση του πρώην Ταμία κ.Παπαντώνη Κωνσταντίνου, από το μέχρι πρότινος μέλος του Δ.Σ. κ.Γουρδουράκο Γεώργιο.

2) Παράταση έως και 10.09.2015 στην προθεσμία εξόφλησης της ετήσιας συνδρομής των Σωματείων προς την Ομοσπονδία, πλην των Σωματείων που έχουν ήδη προχωρήσει από τον Φεβρουάριο σε συνδικαλιστική παρακράτηση του συνόλου ή μέρος της συνδρομής τους.

Τα Σωματεία τα οποία έχουν πραγματοποιήσει ήδη παρακράτηση από τον Φεβρουάριο, υποχρεούνται να καταβάλλουν τη μισή συνδρομή τους, ήτοι έξι (6) ευρώ κατά άτομο, μέχρι και 30.06.2015, ημερομηνία που αναφέρεται στο καταστατικό. Η αποπληρωμή του υπολοίπου της συνδρομής τους, θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 10.09.2015, καθώς αποτελεί την ημερομηνία που δόθηκε προς εξόφληση για όλα τα Σωματεία της Ομοσπονδίας.

Σε περίπτωση που κάποιο Σωματείο δεν ανταποκριθεί στις παραπάνω προθεσμίες καταβολής του συνόλου ή μέρους της συνδρομής, θα εφαρμοστούν εις βάρος του οι ισχύουσες αποφάσεις και διατάξεις.

3) Ενημέρωση για τα μέχρι στιγμής ευρήματα από την πορεία των ελέγχων που πραγματοποιεί η Οικονομική Επιτροπή.

4) Η εγγραφή του Σωματείου Π.Π.Υ. και Συμβασιούχων Ν. Ευβοίας στην δύναμη της Ομοσπονδίας.

5) Ενημέρωση από τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας για τις ενέργειες που έγιναν φέτος για την πρόσληψη του συνόλου των Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Ως γνωστόν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα έπρεπε για φέτος να προσληφθούν 1215 Συμβασιούχοι αντί για 1500 που τελικώς εγκρίθηκαν μετά τις ενέργειες της Ομοσπονδίας μας.

6) Αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο και Γ. Γραμματέα για το περιεχόμενο και την εικόνα την οποία αποκόμισαν από τις συναντήσεις με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικ. Ανασυγκρότησης κ.Πανούση καθώς και με τον Γεν. Γραμματέα Πολ. Προστασίας κ.Μαυρόπουλο. .Επί της ουσίας εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την πορεία επίλυσης των ζητημάτων που αφορούν των κλάδο μας. Το προεδρείο ζήτησε και πρότεινε από τα μέλη του Δ.Σ. να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια σε κάθε αρμοδία κατεύθυνση για την επίλυση των ζητήματων μας έως την επόμενη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, και παράλληλα να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση για άμεση κινητοποίηση εάν το αποτέλεσμα των εκ νέου συναντήσεων με δεν είναι θετικό.

7) Ενημέρωση για το περιεχόμενο της συνάντησης με το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

8)Παρουσίαση του εγγράφου - σχεδίου Κ.Υ.Α. της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Προ.Πο με το οποίο εισηγήθηκε το επάγγελμά μας ( οδηγούς & μάχιμους ) ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό μας κατέταξε στην 1η κατηγορία των 150,00 ευρώ.

9) Εκκρεμότητες αποζημιώσεων από Ταμείο Αλληλοβοήθειας.

10) Ενημέρωση - γνωστοποίηση της απόφασης Υπ΄αριθμόν 60/2015 από το Ειρηνοδικείο Μεγάρων όπου έκανε δεκτή την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της Ομοσπονδίας κατά του κ.Κίμωνα Μουστάκα, την αναγνώρισε προσωρινή νομέα του Βιβλίου Ταμείου των ετών από 28.02.2004 έως 31.12.2011 και διέταξε να αφαιρεθεί το ανωτέρω επίδικο Βιβλίο Ταμείου των ετών από 28.02.2004 έως 31.12.2011 από τα χέρια του καθ΄ου και κάθε τρίτου που τυχόν κατέχει επ΄ονόματι του καθ΄ου ή έλκει δικαιώματα από αυτόν και να αποδοθεί στην Ομοσπονδία.

11) Ενημέρωση - γνωστοποίηση του πορίσματος του ελέγχου του Ι.Κ.Α από ιδρύσεως της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το οποίο καταβάλλεται πρόστιμο αξίας 500,00 ευρώ προς την Ομοσπονδία μας για την μη καταχώρηση στο Ειδικό Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού του ΙΚΑ της πρόσληψης υπαλλήλου της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στις 21.09.2006.

Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

 

Ο Πρόεδρος

Φαραντάκης Αλέξανδρος

Τηλ: 6974709262

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος

Τηλ: 69806131046

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun