Αριθ. Πρωτ : 2077                                                        Αθήνα:20.02.2017
Αρ. Σελίδων : 2
                                                                                        Προς
                                                                       Σωματεία μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: « Ενημέρωση μελών »

    Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες ,
    την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017, ημέρα των δυναμικών κινητοποιήσεων της ΠΟΠΥΣΥΠ έξω από την Βουλή, έληγε η προθεσμία, που ζήτησε και πήρε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κος Νικόλαος Τόσκας , από το Συνδικάτο μας με σκοπό να αποκαταστήσει την έννομη τάξη, μονιμοποιώντας τους 2100 περίπου συναδέλφους και συναδέλφισσες, ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017.


    Ο εν λόγω Υπουργός δεν προχώρησε σε κάτι τέτοιο και αντί να παραιτηθεί ο ίδιος και η παρέα του ( Καπάκης, Καπέλιος κ.α.) για αυτή την κατάπτυστη παρανομία, που προκάλεσαν , αυτή την εξόφθαλμη θεσμική εκτροπή, κατέθεσε από την Τρίτη 14-02-2017 στην Βουλή ένα νομοθετικό έκτρωμα, που έχετε λάβει γνώση όλοι και όλες προσπαθώντας να ΄΄ θολώσει τα νερά ΄΄, να νομιμοποιήσει δηλαδή αυτό το εκ προμελέτης έγκλημα σε βάρος των συναδέλφων και των συναδελφισσών μας, αφού δεν μονιμοποιήθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα στις 10 Φλεβαρη 2017.
   Το εν λόγω νομοθετικό έκτρωμα παραπέμπει στο ΄΄ θα ΄΄ την μονιμοποίηση στο Πυροσβεστικό Σώμα των συναδέλφων και των συναδελφισσών, που την δικαιούνται δηλαδή σε 3 τρία χρόνια !!!!!!!! ή σε λίγες μέρες !!!!!! και άκουσον άκουσον τα νόμιμα δικαιώματα των συναδέλφων και συναδελφισσών χαρακτηρίστηκαν ως εύλογες προσδοκίες.
   Επίσης στην αρχική του μορφή προέβλεπε την κατάργηση 2100 περίπου οργανικών θέσεων, την δημιουργία ισαρίθμων νέων και εκτέλεση καθηκόντων γενικών υπηρεσιών από αυτό το ιδιαίτερης κατηγορίας Πυροσβεστικό Προσωπικό για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του ΠΣ με ελάχιστη αμοιβή –ενιαίο μισθολόγιο, παράγραφος Α ( περιπτώσεις α και β της υποπαραγράφου 2 ) και παράγραφος Β του άρθρου 20 Ν. 4354/2015 (Α176)-για την όποια υπερεργασία, δηλαδή ΚΑΙ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ .
   Αυτά τα δύο αλλάξανε από τις ισχυρότατες πιέσεις, που ασκήθηκαν από την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. στην πολιτική ηγεσία πριν και κατά την διάρκεια του δυναμικού συλλαλητηρίου, που είναι γνωστό στους πάντες πόσο και από ποιους πολεμήθηκε, από μέσα και από έξω , για να αποτύχει και να περάσει ως είχε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα. Ευτυχώς δεν τους ΄΄ βγήκε΄΄ .
   Η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. εκτός από τον χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου άσκησε παρέμβαση κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου και στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Δυστυχώς οι γνωστοί ΄΄ λεβέντες΄΄ ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία , αφού έβγαλαν τις κουκούλες δήλωναν σε ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε μαζί με μια φωτογραφία με τους ΄΄ φίλους ΄΄ τους, τον Υπουργό και τον Αρχηγό , το βράδυ της Τετάρτης 15 Φλεβάρη 2017, που προετοιμαζόταν το συλλαλητήριο ότι ΄΄ Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ ΄΄ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ . ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.
   Την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017 δεν προχώρησαν σε καμία παρέμβαση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες έκαναν ψευτοπαρεμβάσεις για το θεαθήναι. ΓΙΑΤΙ ; Για να μην τους κάνουν νταντά οι φίλοι τους, ο Τόσκας, ο Καπάκης και ο Καπέλιος κ.α. και τους χαλάσουν την διαγωγή.
    Μετά την ψήφιση της τροπολογίας σε ανακοίνωση τους λέγανε ΄΄ άκουσον άκουσον ΄΄ ότι σε καμιά περίπτωση δεν τους ικανοποιεί αλλά πρέπει να ΄΄κάνουμε τουμπεκί ΄΄ και να πάμε δικαστικά . Για όλα αυτά υπάρχουν αποδείξεις και τα αφήνουμε στην κρίση σας .
Σήμερα ξαναβαπτίζονται αγωνιστές και ζητούν την συμμετοχή σας στο συλλαλητήριο των μονιμάδων στις 22 Φεβρουαρίου 2017.Μας έχουν καταμπερδέψει!!!!!!!!!!!!
    Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες,
ο πολύπαθος κλάδος μας δέχεται την τελευταία περίοδο την χειρότερη επίθεση, που δέχτηκε ποτέ από παντού , και από μέσα και απ έξω .
    Η πρώτη μάχη κερδίθηκε από την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017 μετά το δυναμικό συλλαλητήριο έξω από την βουλή με το ΄΄ σουλούπωμα ΄΄ αυτού του νομοθετικού εκτρώματος ( Αυτό ξέρετε ποιους στενοχώρησε ειδικά η διατήρηση των οργανικών θέσεων και όχι η δημιουργία νέων )
    Θα νικήσουμε όμως όταν θα πάρουμε πίσω το μεγάλο κεκτημένο13χρονων αγώνων, την μονιμοποίηση των καλών μας συναδέλφων και συναδελφισσών στο ΠΣ, που το δικαιούνται από τις 10 Φλεβάρη 2017 και που προσπαθούν να την ακυρώσουν τα κέντρα εξουσίας με ένα τρόπο φασιστικό και παράνομο .
    Προσέξτε καλά. Προσπαθούν να σας βάλουν στην λογική της επόμενης μέρας. Ότι όλα χάθηκαν. Θα σας ψιθυρίζουν στο αυτί, έτσι όπως είστε πικραμένοι και αηδιασμένοι, από μέσα και από έξω οι γνωστοί άγνωστοι για να σας μαγαρίσουν. Ηδη άρχισαν να σας λένε : Ηρεμήστε ………………. Ησυχάστε …………………Δεν είδατε τι έγινε ………………………..Δεν μπορείτε να τα βάλετε με αυτούς ……………………………..Η Ομοσπονδία φταίει …………………….Να είστε καλά παιδιά, να τρώτε όλο σας το φαϊ και θα μονιμοποιηθείτε …………………¨Ήδη είστε σαν μόνιμοι ……………….Προσέξτε να μην τα κάνετε χειρότερα ……………………….. Στους συναδέλφους που απλά ανανεώνουν την πενταετία και δεν μονιμοποιούνται ψιθυρίζουν τα εξής : με εσάς τι θα γίνει ……………..…… Τι κάνει η Ομοσπονδία …………………Στην βράση κολλάει το σίδερο …………………..Προσέξτε καλά συνάδελφοι και συναδέλφισσες, που απλά ανανεώνετε την πενταετία, όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα σε λίγο θα κινδυνέψει και το δικό σας . Πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε πίσω το κεκτημένο της μονιμοποίησης των συναδέλφων μας και συναδελφισσών μας και μετά τα υπόλοιπα θα έλθουν από μόνα τους . Είναι ντροπή να ζητάς προσκυνημένος και ηττημένος με σκυμμένο το κεφάλι ομογενοποιήσεις και καθηκοντολόγια και συνταξιοδοτήσεις.
   Αγαπητοί συνάδελφοι αγαπητές συναδέλφισσες μετά το συλλαλητήριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. στις 16 Φλεβάρη 2017 το τοπίο ξεκαθάρισε. Το καθεστώς στο Πυροσβεστικό Σώμα των πληβείων και πατρικίων πρέπει να εδραιωθεί με κάθε κόστος .
Αυτούς τους άθλιους και σκοτεινούς καιρούς ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΟΥΜΕ. ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ. Ο,ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ. ΟΥΤΕ ΓΛΥΨΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ. ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ ΣΤΟ ΠΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2017.ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ .
  ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
    ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ .
    ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ .
                                                      Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                        Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                              Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                            Τηλ: 6976911880

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun