Αρ.Πρωτ. 6

Τρίπολη,06/04/2015

Προς:

Μέλη Σωματείου Πυρ. Πεντ. Υποχρέωσης
& Συμβ. Πυρ. Νομού Αρκαδίας

Κοινοπ:

1. Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
2. Σωματεία Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Θέμα: "Ενημέρωση Μελών"

Σωματείο Αρκαδίας 1   Σωματείο Αρκαδίας 2 2  

Την Παρασκευή 27/03/2015 επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Πε.Πυ.Δ. Πελ/σου και της Π.Υ. Τρίπολης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής
Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννης Πανούσης και ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Ο Υπουργός κατόπιν ερωτήσεως του προεδρείου του Σωματείου μας για το φλέγον θέμα της ομογεννοποίησης έδειξε πολύ θετικός και συνεργάσιμος,
συμφώνησε ότι υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα με την τριχοτόμηση του Π.Σ. και είπε ότι πρώτο μέλημά του μετά το πέρας του δύσκολου οικονομικά τετραμήνου που διανύουμε, είναι η επίλυση του προβλήματος. Επίσης κατόπιν ερωτησεώς μας για τους Επιλαχόντες Πυρ/στες Πενταετούς Υποχρέωσης απάντησε ότι βρίσκεται στην τελική φάση των υπογραφών για την άμεση πρόσληψη των 230 επιλαχόντων (80 εξ εποχικών & 150 εξ ιδιωτών).

Στην συνέχεια έγιναν ερωτήσεις στον Αρχηγό:


1) Για την χορήγηση Μ.Α.Π. -> Η απάντηση ήταν ότι ο διαγωνισμός που ήταν σε εξέλιξη ακυρώθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων.
2) Για το επιδομα των Π.Π.Υ. οδηγών -> Μας απάντησε ότι το λάθος ξεκίνησε από την σύνταξη του Ν. 3938/2011 που δεν είχε κατηγορίες οδηγών και μάχιμων ασχέτως αν στους οδηγούς Π.Π.Υ. γίνονται κρατήσεις από το ΙΚΑ βαρέων ενσήμων.
3) Για την ομογεννοποίηση και το καθηκοντολόγιο ->  Μας ενημέρωσε ότι ισχύει ό,τι γράφει ο Ν. 3938/2011 χωρίς να πάρει θέση.

Τόνισε επιπλέον ότι τα καθηκοντά μας είναι ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ. Η εκπαιδευσή μας ,Π.Π.Υ-ΕΠΟΧΙΚΟΙ, δεν είναι επαρκής γιατί έγινε δύο μήνες και όχι τέσσερις όπως οι μόνιμοι και οι Π.Π.Υ.-ΙΔΙΩΤΕΣ. Κατόπιν τούτου οι Π.Π.Υ. ασκούν κυρίως καθήκοντα δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας και πυρασφάλειας και επικουρικά σ΄όλα τα υπόλοιπα συμβάντα με ότι αυτό εξυπακούεται!!!

Σε περίπτωση ομογεννοποίησης θα χρειαστεί να περάσουν οι Π.Π.Υ.-ΕΠΟΧΙΚΟΙ εκπαίδευση αστικών συμβάντων.

ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλιού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΚΩΤΣΙΟΡΙΜΠΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun