Αριθ. Πρωτ.: 3296                                    Αθήνα: 21/11/2019
Αρ. Σελίδων: 3
                                                              Προς:
                                                              Επιχειρησιακό Συντονιστή Β. Ελλάδος
                                                              Υποστράτηγο Πυροσβεστικού Σώματος
                                                              Κύριο Σπυρίδων Γ. Βαρσάμη
                                                              Κοινοποίηση:
                                                              1. Πρωθυπουργό της Ελλάδος
                                                              Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη
                                                              2. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
                                                              Κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
                                                              3. Γεν. Γραμματέα πολιτικής Προστασίας
                                                              Κύριο Νίκο Χαρδαλιά

Θέμα: «Η μη παρέμβασή σας στην ανομία που είχε δημιουργηθεί στην Ήπειρο, επεκτάθηκε και στην κεντρική Μακεδονία».

Κύριε Συντονιστή,
Περάσαμε ένα καλοκαίρι πολύ δύσκολο αλλά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε σε οποιοδήποτε συμβάν συναντήσαμε. Μαζί με τα συμβάντα, είχαμε πολλά εργασιακά θέματα στην Ήπειρο για τα οποία ήσασταν απών. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να σας τα ξανά αναφέρω. Σας τα είχαμε αναφέρει και τηλεφωνικώς και προφορικώς. Όμως η αδιαφορία σας προς αυτά τα ζητήματα, έδωσαν «ΑΕΡΑ» σε διοικητή και περιφερειάρχη για να δημιουργούνται ανομίες, καταπατήσεις νόμων και κανονισμών. Και για να είμαστε λεπτομερείς, μέσα από την απολογία διοικητή προς συνάδελφο. Δεν εξετάζουμε εάν η ποινή δόθηκε καλώς ή κακώς. Αλλά εδώ στήθηκε ένα συντεχνιακό παιχνίδι για να τιμωρηθεί ο συνάδελφος. Αν ξεκινήσουμε από την απόδοση απολογίας μέχρι την απόδοση ποινής, πως δίνεται η ποινή και πως ο κύριος Περιφερειάρχης βγάζει αβάσιμη την αναφορά παραπόνων, θα καταλάβετε για ποια συντεχνία μιλάμε. Για να είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι, όλα τα έγγραφα, από την απολογία μέχρι την απόδοση ποινής, σας τα επισυνάπτουμε παρακάτω.
Αλήθεια κύριε συντονιστή, σαν διοικητής έχετε καλέσει πολλά έκτακτα προσκλητήρια, για να διαπιστώσετε αν οι υπάλληλοι σας ήταν σε ετοιμότητα;; Στο ίδιο ερώτημα η απάντηση του κυρίου Περιφερειάρχη ήταν ΚΑΝΕΝΑ! Είναι δυνατόν να γίνει έκτακτο προσκλητήριο χτυπώντας συναγερμό και ο συνάδελφος που βρισκόταν εντός του προαύλιου χώρου και που ήταν ορατός από το τηλεφωνείο, να μην αντιληφτεί τίποτα; Πως το αντιλαμβάνεστε εσείς αυτό; (από εκεί ξεκινάει η συντεχνία της τιμωρίας). Για ελέγξτε την υπηρεσία να δείτε πόσα έκτακτα προσκλητήρια είχαν γίνει στο παρελθόν;
Όταν ο θεματοφύλακας της νομιμότητας του δικαίου, δεν εφαρμόζει δίκαια τον καταμερισμό των εργασιών, όταν δεν έχει τους υπαλλήλους όλους ίσους μεταξύ τους, τότε δημιουργείται πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.
Πως γίνεται να βάζει τον συνάδελφο να υπογράφει την ποινή αλλά να μην του την κοινοποιεί; Και να του την αποδίδει ύστερα από 5 ημέρες, μετά από αίτηση του συναδέλφου; Έτσι τηρούμε την νομιμότητα απόδοσης ποινών; Με αυτόν τον τρόπο;
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη, αποδέχτηκε την ανομία του διοικητή αλλά συνηγόρησε μετά και αυτό φαίνεται από την επικύρωση της ποινής.
Όπως αποδείχτηκε, η υπηρεσία δεν εφάρμοζε την διαταγή των ωρών εργασίας. Είχαν δικό τους κανονισμό. Οι υπηρεσίες τηλεφωνητή είναι μέσω όρο 8 ώρες και τη σηκώνουν στην πλάτη τους τις περισσότερες φορές 3 συνάδελφοι για όλο το 24ωρο. Πως σας φαίνεται αυτό; Αλήθεια, οι άλλοι συνάδελφοι τι κάνουν; Αλλά γνωρίζουμε την απάντηση…. Δεν έχουμε προσωπικό!
Δεν είναι τυχαίο που μετά την επικοινωνία μας με τον κύριο Περιφερειάρχη παραδέχτηκε ότι κάνανε λάθος και θα του δώσουν 2 ρεπό. Από πότε τα λάθη πληρώνονται με ρεπό; Ο συνάδελφος το «λάθος» το πληρώνει με 2/10, όταν ο μισθός του είναι το 1/3 του διοικητή ή του δικού σας μισθού!
Μέτα λύπη μας κύριε Συντονιστή, όταν σας ενημερώσαμε πολλάκις για την Ήπειρο, μείνατε αμέτοχος, θεατής. Τώρα θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάρετε θέση. Αλλά ξέρετε τι λέει μια παροιμία στο χωριό μας; «Ο κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»!
Είμαστε σκληροί, θα μας επιτρέψετε το ύφος, αλλά δεν μπορούν οι ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ της νομιμότητας να ποδοπατούν κανονισμούς, νόμους και διαταγές.
Εάν και εφόσον κάνετε ενέργειες, παρακαλούμε να μας τις κοινοποιήσετε.

 

Φωτογραφίες

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun