Αριθ. Πρωτ :2464                                                                        Αθήνα: 17.11.2017
Αρ. Σελίδων : 4
20171113 175241           

 

 

20171113 180925

 

WP 20171113 12 34 01 Pro

                                                                                                        Προς :
                                                                                             Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Θέμα: « Ενημέρωση περί συλλαλητηρίου της Δευτέρας 13-11-2017 »

  Στις 13-11-2017 πραγματοποιήθηκε η προαναγγελθείσα κινητοποίηση της Ομοσπονδίας μας στην Αθήνα, στην οποία παρά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις δυσκολίες μετακίνησης λόγω των απεργιών σε πλοία και μετρό η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική.
  Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την υπομονή και επιμονή του, να παραμείνει έως το τέλος στην κινητοποίηση παρά την αδιάκοπη βροχή καθώς επίσης και για τον αγωνιστικό-δυναμικό παλμό, που έδωσε σε αυτήν.
  Σε ότι αφορά τα φλέγοντα ζητήματα, που αφορούν τον κλάδο μας και κυρίως, α) την πλήρη εργασιακή αποκατάσταση των Συμβασιούχων Συναδέλφων και β) , την άμεση μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης , σας ενημερώσουμε, ότι πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησής και της φυσικής μας ηγεσίας από τις οποίες λάβαμε τις εξής προθέσεις - απαντήσεις.
                                                                                             

                                        1ον . Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
   Η πορεία μας μεταφέρθηκε στον κο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ,κο Καπάκη, ως ο καθ υλην αρμόδιος και υπεύθυνος για εμάς, ώστε να του επιδοθούν τα μείζονα θέματα, που αφορούν τον κλάδο μας.
   Για πρώτη φορά στα χρονικά αρνήθηκαν και δεν μας επέτρεψαν όχι μόνο να συζητήσουμε με κάποιον υπεύθυνο, αλλά απέστειλαν κάποιο υπάλληλο στην είσοδο της πολυκατοικίας, για να παραλάβει το ψήφισμα της ΠΟΠΥΣΥΠ με τα αιτήματα του κλάδου μας λέγοντας μας, ότι εκτελεί εντολές, που δεν μας επιτρέπουν ούτε στον όροφο να ανεβούμε .
( Εύγε στον νέο τρόπο σκέψης αντιμετώπισης των εργαζομένων από τον κο Γενικό.)

                                        2ον Επαφή στο Μαξίμου με τον Υπουργο Επικρατειας ,κ. Βερναρδάκη.
   Σε ότι αφορά τις προθέσεις του ιδίου και κατ επέκταση της κυβέρνησης στο θέμα της αποκατάστασης των Συμβασιούχων Συναδέλφων μας απάντησε, ότι έχουν την πεποίθηση, ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του, αλλά αρμόδιος για αυτό το ζήτημα είναι οι κοι Υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Προ.Πο. (Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ). Όμως και αυτός θα κάνει τις παρεμβάσεις, που θα χρειαστούν για την καλύτερη λύση.
   Σχετικά με τα θέματα των Πενταετών, μας ενημέρωσε, ότι θα μπορέσουν να τους εντάξουν στο Ν/Σ, που θα προωθήσει ο κος Σκουρλέτης, που θα αφορά την μονιμοποίηση, όσων πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γιατί οι συμβάσεις εργασίας τους είναι 12μηνες και είναι συνεχείς για πάνω από 5 χρόνια χωρίς καμία διακοπή.
   Όσο για τους 3ετεις συναδέλφους η απάντηση του ήταν, ό,τι προβλέπει ο νόμος και ότι έχουν πρόθεση να προβούν και πιο πριν της λήξης της τριετίας στην μονιμοποίηση, αν το επιτρέψουν τα οικονομικά και μετά από εισήγηση των αρμόδιων Υπουργείων.

                                     3ον.Συνάντηση με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα. Γεροβασίλη

   Στο θέμα των συναδέλφων Συμβασιούχων μας απάντησε, ότι η μόνη λύση είναι να κηρυχθεί καινούργιος διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για 1500 άτομα, με ανάλογη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους στις αντιπυρικές περιόδους εργασίας τους, ώστε να μην χάσει κανείς τη δουλειά του, διότι δεν επιτρέπεται η ανανεωση της εργασίας τους.
   Και όσον αφορά τους τριετείς, ότι γίνονται προσπάθειες για μονιμοποίηση και ενωρίτερα της τριετίας.

                                      4ον Συνάντηση με τον Αρχηγό του Π.Σ

  Του θέσαμε την ανησυχία μας για το μέλλον των συναδέλφων και η απάντηση του ήταν, ότι μέλημα του είναι να μην χάσει κανένας τη δουλειά του και ότι οι υπάρχοντες συνάδελφοι Συμβασιούχοι είναι αναγκαίοι για το Πυροσβεστικό Σώμα και ότι έχει εισηγηθεί στον Υπουργό για την ανανέωση της σύμβασης εργασίας τους.

                                       5ον Συνάντηση με τον Υπουργό Προ.πο, κο Ν. Τόσκα

   Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρόντος του Αρχηγού του Π. Σ και του Νομικού του Συμβούλου, όπου εκεί διαπιστώσαμε, ότι οι προτάσεις του Υπουργού απέχουν από τις δικές μας.
   Για τους Συμβασιούχους Συναδέλφους είπε, ότι ετοιμάζουν προκήρυξη, η οποία θα αναφέρει από 1η Απριλίου μέχρι τέλος Νοεμβρίου αναλόγως των πιστώσεων, άλλα το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι για πέντε μήνες και θα γίνει η πρόσληψη τους ανά έτος μέσω αυτής της προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ με αυξημένη μοριοδότηση στην προϋπηρεσία και οι μόνοι, που θα έχουν πρόβλημα, είναι οι άνω των 65 ετών, καθώς, όπως μας είπε, ο ΑΣΕΠ βάζει όριο ηλικίας έως τα 65 έτη.
   Επίσης ήταν αρνητικός σε 12μηνη εργασία των Συμβασιούχων σύμφωνα με την πρόταση μας.
  Συνεχίζει την ίδια στάση και είναι αρνητικός στην πλήρη εναρμόνιση καθηκόντων και των υπολοίπων Π.Π.Υ διότι τάχα κατά την γνώμη του απαιτούνται παραπάνω πιστώσεις και κονδύλια. (Όμως προφανώς είναι σωστό να συνεχίσουν κάποιοι να πληρώνονται με τα πλασματικά νυχτερινά. Και δεν το λέμε εμείς αυτό, το λένε οι καταγγελίες, που έχουμε στα χέρια μας ).
   Σε ότι αφορά την ανανέωση της πενταετίας μέχρι την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος των ΠΠΥ μας είπε, ότι το θεωρεί δίκαιο αλλά δεν είναι εφικτό νομικά.
   Όσον αφορά στην καταβολή επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος στους Π.Π.Υ στην αρχή ήταν αρνητικός και ο ίδιος και ο Αρχηγός του ΠΣ, ο οποίος μας είπε, ότι οι μόνιμοι δεν το παίρνουν, όμως στην συνέχεια ο κος Υπουργός μας είπε, ότι θα το κοιτάξει. (Εδώ ταιριάζει η ρήση «ψόφησε η κατσίκα μου να ψοφήσει και του γείτονα»)
  Σε ότι αφορά την μονιμοποίηση των τριετών θα κάνει, ότι μπορεί, για να γίνει νωρίτερα από την τριετία, αλλά δεν εξαρτάται από αυτόν.

                                     6ον Συνάντηση με τον κο Σκορίνη, συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ.

   Αντιπροσωπία μας μετέβη της επόμενη μέρα της κινητοποιήσεως μας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και συναντήθηκε με τον κο Σκορίνη και του υποβάλλαμε το ψήφισμα της ΠΟΠΥΣΥΠ με τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας.
   Ο κο Σκορίνης δεσμεύτηκε, ότι θα μελετήσει τα θέματα μας και κυρίως το φλέγων θέμα των συναδέλφων Συμβασιούχων, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν όσον αφορά το εργασιακό τους μέλλον. Το επικίνδυνο και ανθυγιεινό για όλους τους συναδέλφους το θεωρεί δίκαιο, διότι πράγματι όπως είπε, το επάγγελμα μας είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό και θα επανεξετάσουν το θέμα της εναρμονίσεως των καθηκόντων των ΠΠΥ. Δεσμεύτηκε για επανασυζήτηση των θεμάτων μας σε νέα μεταξύ μας συνάντηση. Στην συζήτηση παρευρέθηκε και η κα Κοζομπόλη, Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη τομεάρχης για τα θέματα των ένστολων.

   Συνάδελφοι,
  για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, ότι τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο και δεδομένο. Ούτε για σήμερα, ούτε για αύριο, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της 3ετίας, ούτε για μετά την ολοκλήρωση της 5ετίας.
   Τα λεγόμενα των αρμοδίων της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας μας έχει αποδεχτεί, ότι απέχουν πολύ από τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας .
   Συνάδελφοι αντιλαμβάνεστε, ότι πλέον έχουμε ανοιχτά πολλά μέτωπα και ο αγώνας, που δίνει η Ομοσπονδία μας και τα μέλη της, είναι μεγάλος και διαρκής.
   Σας καλούμε να είστε έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις, συσπειρωμένοι στα Σωματεία της Ομοσπονδίας μας, γιατί κάποιοι μας θεωρούν διασπασμένους, γιατί κάποιοι δεν μας θέλουν. Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι στο Πυροσβεστικό Σώμα οι πατρίκιοι και οι πληβείοι καλά κρατούν και ο Υπουργός μας παραμένει θεατής.
   Δεν σταματούμε να είμαστε σε τροχιά αγωνιστικής ετοιμότητας και είμαστε σε εγρήγορση μέχρι να ευοδωθούν τα δίκαια αιτήματα μας.
   Να αναμένετε αναλόγως των εξελίξεων και νέα ημερομηνία κινητοποιήσεως.
   Η Ομοσπονδία μας είναι εδώ και σας δείχνει τον δρόμο…
   Η επιλογή είναι δική σας!!!

  Σημείωση: Ζητούμε την προσοχή των συναδέλφων, διότι κάποιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία τους για εργασία και τους ζητούν χρήματα για να γίνουν σωματεία και Ομοσπονδία. Χρήματα σε κομπιναδόρους, που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την αγωνία των συναδέλφων δεν δίνουμε. Έπεσαν κάποιοι συνάδελφοι θύματα τέτοιων κομπιναδόρων, αλλά μετά από πολλή πίεση της Ομοσπονδίας μας τα χρήματα επεστράφησαν. Σας ζητούμε λοιπόν την προσοχή σας.

                                                                              Με εκτίμηση,
                                                                          Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                                   Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                                                 Τηλ: 6976911880

Φωτογραφίες

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun