Αριθ. Πρωτ : 2612                                                                         Αθήνα:26.03.2018
Αρ. Σελίδων : 3
 

Προς :
1.Πρόεδρο, Γενικό Γραμματέα και Μέλη του ΔΣ της ΓΣΕΕ
2.Προέδρους Εργατικών κέντρων
και Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων, μελών της ΓΣΕΕ

Θέμα: « Οι συκοφαντίες και τα ψέματα για ίδιον όφελος στο Συμβούλιο της Γ.Σ.Ε.Ε. και η αντίκρουση τους »

    Αντίκρουση των συκοφαντιών και ψεμάτων των δηλώσεων του πρώην Προέδρου της ΠΟΠΥΣΥΠ, για ίδιον όφελος στο Συμβούλιο της Γ.Σ.Ε.Ε. πού είναι αναρτημένες στο Διαδίκτυο, προσκομίζοντας την 37/2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου Μεγάρων (καταδικαστική), το υπ αρίθμ 30/16.03.2014 έγγραφο του Παπαναστασιου, και το Πρακτικό του Δ.Σ. της ΠΟΠΥΣΥΠ με αριθμό 54/7.5.2014.


    Καταρχάς παρά τις προσπάθειες του εν λόγω πρώην προέδρου και των συνοδοιπόρων του -φερέφωνων του τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία του κλάδου μας είναι ακμαία και δυνατά παρά τον πόλεμο για ίδιον όφελος του κου Παπαντώνη εις βάρος της ΠΟΠΥΣΥΠ για να αποφύγει τις ευθύνες του, ποινικές και αστικές.
    Η στήριξη του εν λογω πρώην προέδρου στο δευτεροβάθμιο σωματείο του είναι να παρακρατεί της συνδρομές προς την ΠΟΠΥΣΥΠ , που παρανομώντας τις εισπράττει από τα μέλη του και δεν τις αποδίδει στην Ομοσπονδία μας και επιπροσθέτως μας συκοφαντεί έχοντας ως στόχο να μας αποδυναμώσει για να αποφύγει τις ποινικές και αστικές του ευθύνες, που δεν απέδωσε ποτέ το οικονομικό αρχείο της ΠΟΠΥΣΥΠ με τον καταστατικά συνυπεύθυνο του, κο Μουστάκα, πρωην ταμία της Ομοσπονδίας μας, και που ως Ταμίας της ΠΟΠΥΣΥΠ άφησε ταμειακό έλλειμμα 5.000 ευρώ (συνημμένως η 37/2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου Μεγάρων- καταδικαστική) και που συμφώνως του υπ αρίθμ 30/16.03.2014 έγγραφο του Παπαναστασιου υπήρχε έλλειμμα στο ταμείο της ΠΟΠΥΣΥΠ επί προεδρίας του ποσού 47.835,48 ευρώ. (συνημμένως προσκομίζεται και αυτό). Οι παραπάνω λόγοι είναι η αιτία της συκοφαντίας του προς την Ομοσπονδία.
    Και εκτός από αυτά περί της στάσεως του στην στήριξη του συνδικαλισμού αυτός είναι που ανακάλυψε και άλλο τρόπο πλήξεως των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών μας : Συμβούλευε τους πυροσβέστες να μην ενταχθούν σε σωματεία και άρα να μην συνδικαλιστούν ,για να προσχωρήσουν στην ΣΣΕ της ΠΟΠΥΣΥΠ με το ΑΠΣ συναφθείσα στις 06-06-2016 αλλά να πάνε στο Διοικητή τους, να ζητήσουν παρανόμως να ενταχτούν στην εν λογω ΣΣΕ εργασίας με ατομικές δηλώσεις, ότι δηλαδη το επιθυμούν αυτό χωρίς να είναι ενταγμένοι σε Συνδικαλιστικά Σωματεία.

    Τα 7 κακόπιστα σωματεία, που έχουν παρακρατήσει τις συνδρομές της ΠΟΠΥΣΥΠ και δεν τις της αποδίδουν τελώντας δηλαδή απλή παρανομία και υπεξαίρεση, δεν μπορεί η ΠΟΠΥΣΥΠ να τα αφήσει να παρανομούν. Και δεν είναι διαγεγραμμένα και θα υποχρεωθούν δικαστικώς να καταβάλουν τις υπεξαιρεθεισες συνδρομές. Και φυσικά δεν μπορούν όντες παρανομούντες δια αυτής της υπεξαιρέσεως να μην έχουν τις κυρώσεις, που προβλέπει το καταστατικό μας, μια από αυτές είναι η απώλεια του μέλους του Ταμείου Αλληλοβοηθείας για όσο χρόνο δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένο το Σωματείο μέλος, που ο ίδιος εψήφισε αυτές τις διατάξεις και τις αποφάσεις του ΔΣ μας. Σας επισυνάπτουμε το πρακτικό 54/7.5.2014του ΔΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ (η μαγνητοφώνηση του υπάρχει.).
   Άλλωστε προσπαθώντας να αποφύγει τις αστικές και ποινικές κυρώσεις από τις παρανομίες του στην ΠΟΠΥΣΥΠ ,μετά, που έχασε την καρέκλα του Προέδρου, έκανε μια άλλη ομοσπονδία αμοιγως Πενταετών, για να διασπάσει την ΠΟΠΥΣΥΠ, με τρία πρωτοβάθμια σωματεία εξαπατώντας τα ,η οποία είναι ανενεργή από της συστάσεως της χωρίς εκλογές και τα ίδια τα ιδρυτικά σωματεία της έκαναν σύννομα αίτηση και εντάχτηκαν στην δύναμη της ΠΟΠΥΣΥΠ από το 2014.
   Στις 06-06-2016 συνήψαμε ΣΣΕ με το ΑΠΣ, που δημοσιεύτηκε στο Υπουργείο Εργασίας, ως η αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση του κλάδου και ασκήσαμε την αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της εσφαλμένης πρωτοβάθμιας, όπως ορίζει ο νόμος. Που την βλέπει την παρανομία και το λάθος ο Πρώην Πρόεδρος της ΠΟΠΥΣΥΠ στην άσκηση των θεσμοθετημένων ενδίκων μέσων και μέμφεται για αυτό τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, που σέβονται τον Άρειο Πάγο;
    Ο ίδιος δεν σέβεται την αντιπροσωπευτικότερη δευτεροβάθμια οργάνωση των πυροσβεστών και εκπροσωπεί στον ΟΜΕΔ το πρωτοβάθμιο σωματείο των 18 ψηφισάντων και θέλει με τους 18 ψηφίσαντες να κάνει ΣΣΕ περιφρονώντας την ΣΣΕ της ΠΟΠΥΣΥΠ, αποσιωπώντας όλα αυτά και αναφερόμενος στο ανύπαρκτο γάλα, ξεχνώντας, ότι ο ίδιος ως Πρόεδρος της ΠΟΠΥΣΥΠ από το 2009 δεν ξαναυπέγραψε ΣΣΕ. Γιατί άραγε; Δεν ήταν Πρόεδρος της ΠΟΠΥΣΥΠ μέχρι το 2013;
    Δηλαδή γιατί μέμφεται την ΓΣΕΕ;
   Διότι δεν τον στηρίζει η ΓΣΕΕ να κάνουν ΣΣΕ οι 18 ψηφίσαντες ποδοπατώντας την από 06-06-2016 ΣΣΕ της ΠΟΠΥΣΥΠ των 30 πρωτοβάθμιων σωματείων-μελών της πανελλαδικώς, στα οποία είναι μέλος μας είναι και το σωματείο του.
   Για αυτό την μέμφεται την ΓΣΕΕ, γιατί δεν του συνδράμει στην διάλυση της ΠΟΠΥΣΥΠ για την αποφυγή των αστικών και ποινικών ευθυνών του απέναντι στην πληγείσα από αυτόν ΠΟΠΥΣΥΠ ως ανωτέρω έχουμε αναλύσει . Ποιό άλλο σωματείο κάνει εκλογές χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο για τρεις μήνες πηγαίνοντας στις ίδιες υπηρεσίες ξανά από την αρχή; Αυτός και η παρέα του δεν τηρούν την νομιμότητα στις εκλογές.
   Αγωνίζεται απλώς για την αποφυγή των ευθυνών του από τις ατασθαλίες του εις βάρος της ΠΟΠΥΣΥΠ και άρα την συνδικαλιστική ύπαρξη του αλλά οντας ένα απλά συνδικαλιστικώς ανυπόστατος δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα παραπάνω από αυτό.

                                                              Με εκτίμηση,
                                                       Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                       Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                                     Τηλ: 6976911880

Φωτογραφίες

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun