ΓΣ Σωματείου Κέρκυρας με παρουσία του Αντιπροέδρου της ΠΟΠΥΣΥΠ, κος Γ. Γουρδουράκου
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Ν.ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Tην Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης Ν. Κέρκυρας στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου, Γ. Άνθη και του Γ. Γραμματέα, Β. Δοσούλα, με τα εξής θέματα:
α) Διοικητικός απολογισμός 2017, β) Οικονομικός απολογισμός 2017, γ) Οικονομικός προϋπολογισμός 2018, δ) Συζήτηση/λήψη αποφάσεων, ε) κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Τη Συνέλευση μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πάτερ Δημήτριος εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κέρκυρας, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κ. Γουλής Θεόδωρος, εκ της διοίκησης μας ο Διοικητής Π.Υ.Ν. Κέρκυρας κ. Ρίζος Ανδρέας, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π κ. Γουρδουράκος Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΕΥΠΣ Κέρκυρας κ. Χαλικιάς Ιωάννης, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας (κ.κ. Ανδριώτης Ανδρέας & Περικλής Μάστορας), οι εθελοντικές ομάδες ΕΜΕΔ-ΕΟΔ-ΕΟΕ, και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του νησιού μας.
Κατά την έναρξη της Συνέλευσης διαβάστηκε ο διοικητικός απολογισμός 2017, ο οικονομικός απολογισμός 2017 και ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2018. Με ψηφοφορία που έγινε με ανάταση της χειρός, άπαντα εγκρίθηκαν ομόφωνα.
Το επόμενο θέμα ήταν το ενδεχόμενο τροποποίησης του καταστατικού. Έγινε εκτενής ενημέρωση περί των ισχυόντων άρθρων του Καταστατικού και την προτεινόμενη τροποποίησή τους και αποφασίστηκε από το Σώμα παμψηφεί και με ανάταση της χειρός, να προχωρήσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο σε τροποποίηση του καταστατικού εντός συντόμου χρονικού διαστήματος.
Ακολούθως έγινε μία συζήτηση για τις ενέργειες του Σωματείου που αφορούν το κτιριακό πρόβλημα του 1ου Π.Σ. της Κέρκυρας, ενώ κατατέθηκαν και προτάσεις από τους συναδέλφους σχετικά με τις επόμενες έγγραφες κινήσεις μας.
Η Συνέλευση εξουσιοδότησε το Προεδρείο του Σωματείου να πράξει εφεξής τα δέοντα προκειμένου να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Μέτα το πέρας αυτής της διαδικασίας ο κ. Γουρδουράκος, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, μάς ενημέρωσε περί των εξελίξεων στα εργασιακά θέματα που μας απασχολούν. Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και το Σωματείο.
Ξεκινώντας από τους Συμβασιούχους, ανέφερε ότι παρολο τις επιμονες προσπαθειες της ομοσπονδιας δεν επιτεύχθηκε ακομα ο στόχος της 12 μήνης εργασίας. Αποφεύχθηκε όμως η διενέργεια προκήρυξης όπου το 60%-70% των συμβασιουχων, θα είχε σοβαρό κώλυμα λογω κριτηριων μεσω (ΑΣΕΠ) στη συνέχιση της εργασίας τους. Η νομοθετική ρύθμιση για τους συναδέλφους συμβασιούχους προωθήθηκε για τα επόμενα δυο χρόνια και όχι όπως κάποιες “κακές γλώσσες” που έλεγαν για 1+1 έτη. Για τους Π.ΠΥ. βρίσκεται υπό διεκδίκηση η αορίστου χρόνου απασχόληση και το επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών.
Τέλος το Π.Δ. που αφορά τους υπό μονιμοποίηση Συναδέλφους τριετείς, έχει φύγει από το Α.Π.Σ. και παρακολουθείται με επιφύλαξη λόγω των γεγονότων που έχουν προηγηθεί τον Φεβρουάριο του 2017, με την μη υλοποίηση του Ν.3938/2011.
Αναμενονται νεες επαφες με τους αρμοδιους υπουργους επι των θεματων μας και αναλογως των εξελιξεων θα προσδιορισουμε αμεσα την συνδικαλιστικη μας δραση.
Εν συνεχεία τοποθετήθηκαν οι προσκεκλημένοι που παρευρέθηκαν.
Πρώτος πήρε το λόγο ο κ. Γουλής, εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε τη διαχρονική στήριξη του κόμματός του στον κλάδο της Πυροσβεστικής και παρέδωσε στον Πρόεδρο του Σωματείου μας αρχείο παρεμβάσεων του κόμματος του που μας αφορούν αποκλειστικά.
Δεύτερος στη σειρά μίλησε ο Διοικητής Π.Υ.Ν. Κέρκυρας, κ. Ρίζος Ανδρέας, ο οποίος αναφέρθηκε στη πορεία που έχουν πάρει τα προβλήματα υποδομής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας καθώς και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων.
Τρίτος ομιλητής ήταν ο κ. Χαλικιάς Ιωάννης, Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κέρκυρας, τονίζοντας την πρόσφατη απώλεια Κερκυραίου συνάδελφου σε δασική πυρκαγιά στην Κορινθία το καλοκαίρι που μας πέρασε, απευχόμενος άλλο τέτοιο τραγικό περιστατικό.
Επόμενος και τελευταίος ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο οποίος αναγνώρισε την αναγκαιότητα για Πυροσβέστες, τονίζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη στην πρόταση για πλήρη απορρόφηση όλων των συμβασιούχων Πυροσβεστών με σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η κίνηση σεβασμού που έκανε το Σωματείο μας, τιμώντας με ένα ενδεικτικό εκτίμησης τους συνταξιοδοτούμενους συναδέλφους μας, Γιώργο Βλάχο και Γιώργο Μάνδυλα.

Μέτα το πέρας της συζήτησης ακολούθησε η κοπή της πατροπαράδοτης ετήσιας πίτας του Σωματείου μετά των ευλογιών του πατέρα Δημητρίου.

Φωτογραφίες

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun