IMG 20180402 114935 οκ

 

IMG 20180402 190035 οκ

 

 

IMG 20180402 195045 οκ

Αριθ. Πρωτ : 2628                                                                                                         Αθήνα: 03.04.2018
Αρ. Σελίδων : 3
                                                                                                                     Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Θέμα: « Ενημέρωση μελών »

   Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
   το Προεδρείο του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας μαζί με αντιπροσωπία συμβασιούχων παραβρέθηκε στην Αθήνα στις 02-04-2018 μετά από πληροφόρηση, που είχαμε, ότι θα κατατεθεί η τροπολογία για επέκταση της σύμβασης εργασίας των συμβασιούχων για άλλα δύο έτη, ώστε να κάνουμε από την μεριά μας παρεμβάσεις για τα φλέγοντα ζητήματα, που αφορούν τους συμβασιούχους συναδέλφους. Κάναμε επαφές με πολλούς κυβερνητικούς παράγοντες για την από την πλευρά τους παρέμβαση για το εν λόγω θέμα και λάβαμε θετική και δυναμική ανταπόκριση από όλους .
    Είχαμε επαφές με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κο Πολάκη, όπου τον ενημερώσαμε για την εν λόγω τροπολογία και του ζητήσαμε να κάνει και αυτός τις παρεμβάσεις του. Η εν λόγω τροπολογία ευρίσκεται στην βουλή προς ψήφιση πλήρως αιτιολογημένη νομικά και οικονομικά (δεν πάει τίποτα στην Βουλή για ψήφιση αν δεν είναι πλήρως τακτοποιημένο νομικά και οικονομικά εγκεκριμένο, ο νοών νοείτο) και μας δήλωσε για αυτήν, ότι θα προσπαθήσει να κάνει και αυτός από την μεριά του ότι είναι δυνατόν για αυτό το δίκαιο αίτημα μας. Θα έχουμε εξελίξεις επί του θέματος αυτού μετά τις γιορτές. Μέχρι τότε η Ανάσταση του Κυρίου να δώσει φώτιση και αγάπη.
   Επίσης είχαμε καθορισμένο ραντεβού με την φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου αναπτύξαμε όλα τα θέματα, που αφορούν τον κλάδο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και θέσαμε τα εξής ερωτήματα:
    1ον Αν μπορεί ο Αρχηγός του ΠΣ, να κάνει και αυτός μέσα από τις αρμοδιότητες, που έχει, παρέμβαση προς τον Υπουργό μας για επέκταση του χρόνου εργασίας των συναδέλφων συμβασιούχων, γιατί αντιλαμβανόμαστε, ότι οι συνθήκες και οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί και θα ήταν αυτό καλό για τον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση αυτών των συνθηκών. Από την μεριά του μας είπε ότι για αυτόν θα ήταν ένα θετικό να έχει παραπάνω εργαζόμενους στην διάθεση του και ότι, εάν του ζητηθεί, να γνωμοδοτήσει, θα είναι θετικός.
    2ον Για τους μονίμους πλέον συναδέλφους του κάναμε τις ερωτήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι και να μας δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα τελειώσει το θέμα και η απάντηση του Αρχηγού του ΠΣ ήταν ότι από το ΠΣ όλα τα έγγραφα είναι έτοιμα και μας είπε μάλιστα, ότι μπορούμε, να πάμε να τα δούμε στο νομικό τμήμα, απλά περιμένουμε το ΠΔ να φύγει από τον Χουλιαράκη και στην συνέχεια στο ΣΤΕ και από εκεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όταν μετά έλθει στα χέρια του σε 24 ώρες θα έχει ολοκληρώσει το θέμα. Μας προέτρεψε, αν μπορούμε σαν αντιπροσωπευτικότερος συνδικαλιστικός φορέας, που είμαστε, να κάνουμε παρεμβάσεις, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μεταφοράς των εγγράφων αυτών από το ένα τμήμα στο άλλο.
Επίσης μας είπε, ότι στην προϋπηρεσία των τριετών θα ισχύσει ό,τι λέει ο νόμος και για το μόνιμο προσωπικό, και όσον αφορά την αρχική μισθοδοσία των τριετών, ως μόνιμοι πλέον, μας ενημέρωσε, ότι για αυτόν θα είναι όλα έτοιμα, αν επισπευτούν οι ως άνω διαδικασίες. Αν καθυστερήσουν αυτές θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση και προκαταβολή ως μόνιμοι δεν μπορεί να δοθεί, γιατί δεν έχει ακόμα την νόμιμη βάση, άρα θα συνεχίζεται η μισθοδοσία με την νόμιμη βάση του τριετούς ΠΠΥ κανονικά. Από την στιγμή που δεν έχει ακόμα αλλάξει το καθεστώς τους θα λειτουργούν στα εκτός έδρας ως τριετείς και τα πεζοπόρα τμήματα, αν δεν έχει προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα σχηματισθούν, όπως πέρυσι. Επίσης μας είπε ότι έχει εκδώσει διαταγή για την χορήγηση των ρεπό των αργιών και ότι κακώς Διοικητές δεν εφαρμόζουν την διαταγή και όσον αφορά την κάλυψη των κενών από τους επιλαχόντες, που του θέσαμε το θέμα καλύψεως τους από αυτούς, μας είπε, ότι πρέπει, να ενημερωθεί για τα κενά αυτά, πόσα είναι, και ότι αρμόδιος για αυτό το θέμα είναι ο Υπουργός κατόπιν γνωμοδοτήσεως του ιδίου.
    3ον Για τους εναπομείναντες ΠΠΥ ρωτήσαμε, αν μπορεί να κάνει παρεμβάσεις, ώστε οι συνάδελφοι να δουλέψουν επί 24ωρου βάσεως και η απάντηση του ήταν ότι από την μεριά του θα ήταν πολύ θετικό αυτό αλλά η διαφορά στο οικονομικό τμήμα, ώστε να επιλυθεί αυτό, είναι θέμα οικονομικό, όταν τίθενται θέματα οικονομικά, δεν έχει αρμοδιότητα ο Αρχηγός και είναι θέμα πολίτικης βούλησης.
   Επίσης σήμερα 03-04-2018 τα προκαθορισμένα ραντεβού, που είχαμε με κυβερνητικούς παράγοντες ακυρώθηκαν λόγω εκτάκτου Υπουργικού Συμβουλίου πλην του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Χουλιαράκη, όπου είδαμε τον Γενικό του Διευθυντή. Του θέσαμε το θέμα της αύξησης του χρόνου εργασίας των συμβασιούχων συναδέλφων και του εκθέσαμε το ότι το κόστος δεν είναι μεγάλο, εάν συνυπολογίσουμε, ότι οι εν λόγω συνάδελφοι πληρώνονται στο ταμείο ανεργίας επί 3 ½ μήνες συν 5 μήνες εργασίας, ήτοι 8 μήνες και υπολείπονται τέσσερεις μήνες για 12μηνη εργασία και έτσι αποκαθιστούμε μια διαχρονική κοινωνική αδικία. Όσον για τους πενταετείς του ζητήσαμε αύξηση του κονδυλίου των ωρών, που εγκρίνονται κατ έτος (Κυριακές νυχτερινά και εξαιρέσιμες), για να ενσωματωθούν με το ωράριο του μονίμου προσωπικού (24ωρο ). Και όσον αφορά τους τριετείς, ο φάκελος ήταν όντως στο γραφείο του, όπως μας είπε και ο Αρχηγός, και εντός των ημερών, πιθανόν και αύριο θα φύγει από τον Διευθυντή για να σταλεί στο ΣΤΕ. Δεσμεύτηκε ο εν λόγω διευθυντής, ότι θα είμαστε σε συνεχή επαφή για περισσότερες διευκρινήσεις στα θέματα, που αφορούν τον κλάδο μας .
    Συνάδελφοι,
   αντιλαμβάνεσθε, ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ότι η Ομοσπονδία μας με σκληρούς αγώνες διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα των φυσικών μελών της ουσιαστικώς και όχι μέσα από το ίντερνετ και τις ανακοινώσεις, που δεν έχουν άλλο σκοπό, παρά να παραπλανήσουν τους συναδέλφους και να δικαιολογήσουν την συνδικαλιστική τους ύπαρξη .
   Σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση σας σε αυτό τον ουσιαστικό και διεκδικητικό αγώνα μας και σας γνωστοποιούμε, ότι αναλόγως των εξελίξεων στα εργασιακά μας θέματα θα υπάρξουν και άλλες μορφές αναλόγων δράσεων ακόμα και μέσα στην αντιπυρική περίοδο.

                                                                                    Με εκτίμηση,
                                                                               Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                                           Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                                                         Τηλ: 6976911880

Φωτογραφίες

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun