Αριθ. Πρωτ :2674                                                                              Αθήνα: 10.05.2018
Αρ. Σελίδων : 3
                                                                                                Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Θέμα: « Σταματήστε να ασελγείτε στο σώμα του πολύπαθου κλάδου μας »

Αγαπητοί συνάδελφοι δεν συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με ανακοινώσεις άλλων σωματείων,

όμως δεν μπορούμε, να μένουμε απαθείς και απλοί παρατηρητές, όταν κάποιοι παίζουν με την αγωνία των συναδέλφων μόνο και μόνο για να δείξουν, ότι έχουν ύπαρξη, όπως στις ανακοινώσεις του σωματείου με την επωνυμία: Ένωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδος, ημερομηνίας δημοσιεύσεως 07-05-2018 και 08-05-2018(και για του λόγου το αληθές ελέγξετε τις)
Αγαπητοί συνάδελφοι από την πολλή παρακολούθηση και το ενδιαφέρον για τα θέματα μας χάθηκαν τα αυγά και τα πασχάλια από τους αναμένοντες ακόμα δυο ΠΔ, που στην πορεία έγιναν ένα ΠΔ ,στο οποίο συγχωνεύτηκαν αυτά τα δυο ΠΔ.

Αρκετές φορές έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, να σας προτρέπουμε και να σας λέμε, ότι η μόνη έγκυρη πληροφόρηση είναι αυτή της Ομοσπονδίας μας.
Το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με την μονιμοποίηση των τριετών πυροσβεστών έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος λασπολογίας και παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο για την πορεία και τα χρονοδιαγράμματα της μονιμοποιήσεως αλλά και ότι αφορά την καταβολή της μισθοδοσίας των τριετών πυροσβεστών.
Επειδή λοιπόν βεβαίως συνάδελφοι ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει και να λέει, ότι θέλει, καλό θα είναι από την μεριά σας να τα αξιολογείτε και να βγάζετε τα συμπεράσματα σας και κάποια στιγμή όλοι αυτοί καλό θα είναι να μπαίνουν στην θέση τους. Το παρελθόν θα πρέπει να μας παραδειγματίζει και να μας διδάσκει διαφορετικά θα είμαστε υποχρεωμένοι να το ξαναζήσουμε.
Αποκορύφωμα της παραπληροφορήσεως αυτής είναι οι ανακοινώσεις- αναρτήσεις από την γνωστή διασπαστική ένωση του κλάδου ,η όποια με ανακοινώσεις της σχετικά με την έκδοση του ΠΔ 42/2018 σας ενημέρωνε, ότι εκκρεμούν άλλα δυο ΠΔ σύνολο τρία τον αριθμό. Η ίδια ένωση σας ενημέρωνε πριν λίγες ημέρες, ότι στις 10 Μαΐου στους τριετείς θα καταβληθεί κανονικά η μισθοδοσία Απριλίου .
Τι τελικά θα ισχύσει με την μισθοδοσία του Απριλίου; Αυτό που σας είπε η Ένωση ή η Ομοσπονδία;
Σε ότι αφορά το ΠΔ της εκκρεμότητας για την μονιμοποίηση ,δείτε τις δημοσιεύσεις τους μετά την σύγχυση και την κατακραυγή, που παρουσιάστηκε στον κόσμο από την ανάρτηση τους αρχικά περί αναμονής δυο ακόμα ΠΔ σύνολο τρία τον αριθμό ενώ η Ομοσπονδία όλο το προηγούμενο διάστημα και εκείνη την μέρα σας ενημέρωνε για ένα ΠΔ ακόμα μαζί το 42/2018 για άλλη μια φορά κοροϊδεύοντας σας έσπευσαν με νεότερη ανακοίνωση τους να τα μαζέψουν πάλι παραμυθιάζοντας σας και να σας πουν ότι στο τελικό στάδιο, που βρισκόμαστε για συντομία χρόνου με παρέμβαση τους συγχωνεύτηκαν τα δυο ΠΔ, που σας είχαν πει, ότι αναμένονται και ότι και τελικά εκκρεμεί το ένα συγχωνευμένο ΠΔ για συντομία χρόνου.
Επειδή οι γνωστοί άγνωστοι παραπληροφοριοδοτες και λασπολόγοι, τα θέματα δεν τα παρακολουθούν, όπως σας λένε, αλλά προσπαθούν με φωτογραφίες και με ρεπορτάζ, που κάνουν με ό,τι πιάσουν αριστερά και δεξιά από το ιντερνέτ, φυσικό επακόλουθο είναι να έχουν κενά και παραλήψεις και να κάνουν λάθη. Για αυτό ανακοίνωσαν αρχικά, ότι εκκρεμούν τρία ΠΔ και μετά αναδιπλώθηκαν, ότι με παρέμβαση τους τα δυο αναμενόμενα ΠΔ συγχωνεύτηκαν και εκκρεμούν ως ένα συγχωνευμένο για συντομία χρόνου. Και κουράστηκαν και κοπίασαν και αγωνίστηκαν κιόλας δηλαδή για αυτό. Μάλιστα.
Αν συνέβαινε αυτό αγαπητοί συνάδελφοι και αν έλεγαν την αλήθεια θα ήταν για συντομία χρόνου ή για χρονοτριβή η αναφερόμενη συγχώνευση κατόπιν παρεμβάσεως τους των δυο ακόμα αναμενομένων ΠΔ ως είχαν ανακοινώσει;
Για να γνωρίζετε λοιπόν συνάδελφοι στην πραγματικότητα τι ισχύει εξ αρχής για να επιτευχθεί η μονιμοποίηση χρειάζονταν δυο ΠΔ ,όπως η Ομοσπονδία και δημόσια αλλά και σε συνελεύσεις και στα όργανα της έχει ενημερώσει.
Και ερωτούμαι συνάδελφοι και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας, πως γίνεται να εκκρεμούν δυο ΠΔ, και στο τελικό τους στάδιο ,που βρισκόμαστε τώρα να γίνουν ενα ΠΔ κατόπιν συγχωνεύσεως λογω παρεμβάσεως μάλιστα της εν λογω ενώσεως;
Μπορεί δηλαδή το αρχηγείο και τα μισά υπουργεία να έχουν υπογράψει δυο ΠΔ και από δω και στο εξής να υπογράψουν από την αρχή οι ίδιοι αρμόδιοι φορείς το νέο ένα ΠΔ συγχωνευμένο;
Μόνο κάποιος με μειωμένη νοημοσύνη θα μπορούσε, να πιστέψει κάτι τέτοιο.
Ακόμα και να συνέβαινε κάτι τέτοιο περί συγχώνευσης των δυο ΠΔ κατόπιν παρεμβάσεως της ενώσεως θα έπρεπε όλοι οι προηγούμενοι υπογράφοντες τα δυο ΠΔ να υπογράψουν εξ αρχής εκ νέου όλοι μαζί το νέο συγχωνευμένο ΠΔ.
Άρα πρόκειται για διπλάσια δουλειά και άρα για χρονοτριβή και όχι για συντομία χρόνου, όπως σας λένε ήτοι θα χρειάζεται εξ αρχής πάλι η υπογραφή όλων των αρμοδίων της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας και θα έπρεπε υποχρεωτικά να επιστρέψουμε στο αρχικό στάδιο των υπογράφων και άρα μόνο συντομία χρόνου δεν θα προσέφερε.
Κλείνοντας συνάδελφοι για άλλη μια φορά θα σας υπενθυμίσουμε την ελληνική ρήση, που λέει <<όποιος αδιαφορεί για τα κοινά, είναι καταδικασμένος να διοικείται από τους κατωτέρους του>>
Ανοίχτε τα μάτια και τα αυτιά σας, βγάλτε τα συμπεράσματα σας και μετά τις αποφάσεις σας.
Πόσο ακόμα θα τους επιτρέπουμε να ασελγούν πάνω στο σώμα του πολύπαθου και ταλαιπωρημένου κλάδου μας ;

                                                                        Με εκτίμηση,
                                                                 Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                     Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                                   Τηλ: 6976911880

Φωτογραφίες

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun