file 9 11111

 

 

file2 5 1222

 

file1 7 13333

 

 

Αριθ. Πρωτ : 3127                                                                                        Αθήνα: 05.01.2019
Αρ. Σελίδων : 3
                                                                                                             Προς : Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Θέμα: « Ενημέρωση Μελών για το 15ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.»

    Το Σάββατο 26/01/2019 πραγματοποιήθηκε το 15ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, οι εργασίες το οποίου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των Συνέδρων, η οποία ανήλθε στο 85% με τους υπολοίπους να είναι δικαιολογημένως απόντες.
     Στις προσκλήσεις μας ανταποκρίθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους στο Συνέδριο μας οι παρακάτω : Ο κος Γεώργιος Τσίπρας, Διευθυντής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, κου Αλέξη Τσίπρα, η κα Καφαντάρη Χαρά, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Γεώργιος Μαρακονιάρης, εκπρόσωπος των ένστολων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Αλέξιος Ράπανος, Διευθυντής ανθρωπίνων πόρων εκ μέρους του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος και ο κος Αντώνης Κούκουζας, Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος .
     Σε ότι αφορά τα εργασιακά μας θέματα οι Σύνεδροι ενημερώθηκαν από Ομοσπονδία μας για τις εξελίξεις, των οποίων αναμένουμε να δούμε την πραγματοποίηση τους.
    1ον .Την πρόσληψη συμβασιούχων από τον πίνακα επιλαχόντων.
Μετά τις πιέσεις της Ομοσπονδίας μας προς την πολιτική ηγεσία επήλθε μια μεγάλη δικαίωση για τον κλάδο μας εις το θέμα αυτό δηλαδή η απόφαση που πάρθηκε από την πολιτική ηγεσία να ανανεώσει την λίστα επιλαχόντων και να τους προσλάβει ως ΠΠΥ. Το θέμα των συναδέλφων αυτών την στιγμή του Συνεδρίου μας ήταν στον κο Χουλιαράκη και στην συνέχεια θα αποστέλετο ο φάκελος στο Υπουργείο Ανασυγκρότησης, εις το οποίο πράγματι ευρίσκεται τώρα. Πιστεύουμε και συμφώνως των λεγομένων της Υπουργού μας, κας Ολγας Γεροβασίλη, ότι το θέμα αυτό στο άμεσο μέλλον θα λυθεί.
   2ον. Το 24ωρο για τους εναπομείναντες ΠΠΥ
   Άλλο ένα μεγάλο θέμα του κλάδου μας επιλύεται κατόπιν των προσπαθειών της Ομοσπονδίας μας, που είναι το θέμα του 24ωρου των εναπομεινάντων ΠΠΥ. Την ημέρα του Συνεδρίου μας ευρίσκετο προς υπογραφή στο Υπουργείο οικονομικών και κατόπιν της σχετικής Υπογραφής του κου Χουλιαράκη θα αποστέλλετο στο ΑΠΣ. Πράγματα που σήμερα έχουν ήδη υλοποιηθεί. Προφανώς το θέμα αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί για να λήξει θετικά και κλείνει με αυτό ένας μεγάλος κύκλος των αγώνων μας για τα εργασιακά μας προβλήματα.
    Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών ψηφίστηκαν ομόφωνα:
 ο Διοικητικός απολογισμός 2018 ,
 ο οικονομικός απολογισμός 2018,
 ο οικονομικός προϋπολογισμός 2019,
 ο έλεγχος της Ελεγκτικής Επιτροπής,
 και ο απολογισμός του Ταμείου Αλληλοβοήθειας.

    Από τις πολύτιμες απόψεις και προτάσεις, τις οποίες υπέβαλαν οι Σύνεδροι με τις τοποθετήσεις τους συντάχτηκε και αποφασίστηκε το παρακάτω ψήφισμα:
   Κατόπιν των συνεχών και αδιάλειπτων σύννομων αγώνων της Ομοσπονδίας μας επετεύχθη η άρση της αδικίας εις τον κλάδο μας με την μονιμοποίηση των πρώην τριετών ΠΠΥ, βαίνει προς υλοποίηση το 24ωρο των εναπομεινάντων ΠΠΥ και προχωρεί το θέμα της προσλήψεως ως ΠΠΥ των συμβασιούχων της λίστας, η οποία έχει ανανεωθεί συνεχώς και αδιαλείπτως εξ αρχής έως και την πρόσφατη ανανέωση της μέχρι την 31-12-2019 και ήδη έχει ληφθεί απόφαση περί εργασίας τους για άλλα δύο έτη , ήτοι μέχρι και τον Οκτώβριο του 2019, με εξάμηνη σύμβαση εργασίας, όπου οι συμβασιούχοι εργάζοντο εν τέλει συνεχώς και αδιαλείπτως εξ αρχής μέχρι και σήμερα κατόπιν των αγώνων και παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας μας.
   Άρα οι αγώνες της Ομοσπονδίας μας πλέον εκτός φυσικά της συνεχούς προασπίσεως των καθημερινών εργασιακών μας προβλημάτων συγκεκριμενοποιούνται κυρίως εις τα παρακάτω:

1) Συνέχιση των πιέσεων και των προσπαθειών μας προς φυσική και πολιτική ηγεσία και για τους υπόλοιπους συμβασιούχους, που είναι εκτός λίστας, μέχρι και την τελική δικαίωση τους ως προς την εργασιακή τους αποκατάσταση.
2) Ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία των επικινδύνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
3) Εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
4) Άμεση χορήγηση όλων των προβλεπομένων ΜΑΠ.
5) Άμεση λύση του θέματος των πρώην τριετών, που μονιμοποιήθηκαν, όσον αφορά την σειρά αρχαιότητος τους, η οποία πρέπει να είναι του 2012, όπου τότε απεφοίτησαν από την σχολή.
6) Να δοθεί άμεσα στους μονιμοποιθέντες πρώην τριετείς η δυνατότητα συμμετοχής και φοιτήσεως στην σχολή αρχιπυροσβεστών.

  Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους προσκλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας καθώς και όλους τους παραβρισκόμενους συναδέλφους, που με την συμμετοχή και τις τοποθετήσεις τους βοήθησαν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση των εργασιών του συνεδρίου μας και την κατάρτιση του τελικού ψηφίσματος.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο διαβεβαίωσε και δεσμεύτηκε, ότι για άλλη μια χρονιά θα καταβάλει κάθε σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια με κάθε νόμιμο και αγωνιστικό μέσο για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας και την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

  Καλούς αγώνες συνάδελφοι.
                                                                       Με εκτίμηση,
                                                                  Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                    Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                                  Τηλ: 6976911880

Φωτογραφίες

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun