Αριθ. Πρωτ: 619                                                                                          

Αθήνα: 22.01.2015

 

Την Κυριακή 18/01/2015 στο ξενοδοχείο Novus City Hotel, συνήλθε το 11o Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, με την συμμετοχή των Συνέδρων να αγγίζει το 90%.

Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός Π.Σ.-  Αντιστράτηγος κ.Παπαγεωργίου Βασίλειος, ο Υπαρχηγός Υποστηρίξης Π.Σ. -  Αντιστράτηγος κ.Αφάλης Χαράλαμπος, ο Συντονιστής επιτελείου Π.Σ. -  Υποστράτηγος κ. Σπανέας Στέφανος, ο Υπεύθυνος Τύπου Αρχηγείου Π.Σ. – Αντιπύραρχος κ.Τσόγκας Νικόλαος και ο Πρόεδρος του T.E.A.E.T.Δ.Ε.  Αστυνομικών-Λιμενικών-Πυροσβεστών κ.Μαλουντάς Νικόλαος ο οποίος αφού χαιρέτησε το Συνέδριο προέβη σε σύντομη ενημέρωση  για τους σκοπούς και τα οφέλη του Ταμείου.

Ο Αρχηγός Π.Σ. με την ομιλία του ενημέρωσε ότι:

α) Έχει προωθηθεί από το Αρχηγείο στο Υπουργείο Προ.Πο. για περαιτέρω ενέργειες το πόρισμα της επιτροπής για την εναρμόνιση των καθηκόντων των Π.Π.Υ με το μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό.

β) Αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου Διοικ. Μεταρρύθμισης για την κάλυψη των 230 περίπου επιλαχόντων Π.Π.Υ.

γ) Προωθείται η ρύθμιση για την νομιμοποίηση των Π.Π.Υ. που διαθέτουν τα προσόντα του ν.3938/2011 και η ανανέωση των υπολοίπων έως την συνταξιοδότησή τους.

δ) Οι Π.Π.Υ. που τυχόν μονιμοποιηθούν, θα υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις όπως καρδιολόγο, παθολόγο, οφθαλμίατρο, ψυχίατρο & ναρκοτέστ.

ε) Προχωρά το Π.Δ. για τις άδειες των Π.Π.Υ.

στ) Δεν υπάρχει δυνατότητα χορήγησης Μ.Α.Π. λόγω έλλειψης αυτή την στιγμή.

ζ) Δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης επιλαχόντων Π.Π.Υ. πέραν των 4.000 θέσεων που κατέχουν ως οργανική δύναμη.

η) Αναμένεται να ενταχθούν στο τέλος της λίστας των επιλαχόντων οι συνάδελφοι Συμβασιούχοι του 2008-2009.

Οι Σύνεδροι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα ζητήματά μας και έθεσαν αρκετά ερωτήματα,  τόσο για τις ενέργειες που κατέβαλε η Ομοσπονδία μας το περασμένο έτος, όσο και για τις ενέργειες που οφείλει να καταβάλει την νέα χρονιά για τα ζητήματα που μας απασχολούν.

Εντονότερος ήταν ο προβληματισμός για τα ζητήματα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, αφού ως γνωστόν φέτος λήγει η ισχύς του Π.Δ. πρόσληψής τους μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και για την αλλαγή τακτικής που θα πρέπει να ακολουθήσουμε σχετικά με την εργασιακή τους αποκατάσταση, κάτι που εγκαίρως είχε επισημάνει η Ομοσπονδία μας αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε.

Εάν εξαιρέσουμε κάποιες στιγμές έντασης και αντιπαραθέσεων που δημιουργήθηκαν για ασήμαντους λόγους και που δεν ενδιέφεραν κανέναν Σύνεδρο, οι υπόλοιπες εργασίες κύλησαν ομαλά.

Αναφορικά με τις οικονομικές εκκρεμότητες των περασμένων ετών για τις οποίες έγινε μνεία στους Συνέδρους από την Ομοσπονδία, αναμένεται να ενημερωθούν τα Σωματεία στο προσεχές διάστημα προκειμένου να ληφθούν τα απαραίητα μέτρα και να γίνουν οι δέουσες ενέργειες.

Οτιδήποτε προτάθηκε - επισημάνθηκε προς την Ομοσπονδία μας για την βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της, ως προς την παροχή υπηρεσιών και ενημέρωσης των Μελών της αλλά και ως αποτελεσματικότερος τρόπος διεκδίκησης των εργασιακών μας θεμάτων, καταγράφηκε και αναμένεται να ενταθούν οι  ενέργειες το συντομότερο δυνατόν για την υλοποίησή τους.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

 

Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                                                           

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                     

Τηλ :6974709262  

 

Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος

Τηλ : 6986131046

Φωτογραφίες

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun