Αριθ. Πρωτ: 3210 Αθήνα: 26.07.2019

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Σας είναι γνωστό, ότι από την 1η Ιουλίου 2019 οι νέοι Κώδικες – Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας – που έφτασαν στη Βουλή την τελευταία εβδομάδα των εργασιών της, μετατρέπονται μια σειρά από κακουργήματα σε πλημμελήματα, με παράλληλη την ελάφρυνση ποινών, που πια αρχίζουν να παράγουν έννομα αποτελέσματα, διαμορφώνοντας ένα εντελώς νέο σκηνικό σε όλα τα στάδια της απονομής του ποινικού δικαίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π), πιστεύει πως είναι υποχρέωση της νομοθετικής εξουσίας, να διορθωθούν τα σφάλματα του παρελθόντος, δημιουργώντας ένα νομικό κείμενο, που θα αντέξει στον χρόνο και θα το αποδεχθεί η κοινωνία.

Εμεις σαν Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, σας προτρέπουμε να αλλάξετε εκ νέου τον Ποινικό Κώδικα, όπως άλλωστε έχετε ήδη εξαγγείλει. Αυτήν μας την προτροπή, την στηρίζουμε στο γεγονός ότι η τροποποίηση των άρθρων εκείνων που ελαστικοποιούν ή μηδενίζουν τις ποινές για παραβάσεις, μας αφορά άμεσα, καθώς πρώην μέλη της Ομοσπονδίας μας (Πρόεδρός και ταμίας), εμπλέκονται σε υπεξαίρεση σημαντικότατου ποσού από το ταμείο μας, το οποίο προέρχεται από τις εισφορές των μελών μας. Ο νέος Ποινικός Κώδικας, που ψήφισε η απελθούσα κυβέρνηση, δίνει στο άτομο αυτό την δυνατότητα να μετατρέψει την ποινή του, από κακούργημα σε πλημμέλημα, αποφεύγοντας την πραγματική απονομή δικαιοσύνης. Εμείς παρόλα αυτά, δεν πτοούμαστε από τις νομικές στεβλώσεις του νέου Ποινικού Κώδικα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, κατά της ανομίας και της διαφθοράς, δίνοντας έτσι το παράδειγμα και σε άλλους συλλογικούς φορείς ή συνδικάτα, να πράξουν τα δέοντα. Εξάλλου αυτό επιβάλλει η συνδικαλιστική μας ιστορία, των τόσων ετών, όπως και η συνείδησή μας, καθώς και το χρέος μας απέναντι στα μέλη μας.

Η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, υποστηρίζει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος και, ιδίως, κάθε προσπάθεια για την εξυγίανση του συστήματος δικαιοσύνης, αλλά και την διαμόρφωση ενός σύγχρονου και δίκαιου Ποινικού Κώδικα, ώστε να υπερβούμε τα τωρινά αδιέξοδα. Η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π, θα είναι δίπλα σας, σε όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ώστε η Ελλάδα της εργασίας και της δημιουργίας να προχωρήσει μπροστά. Σε κάθε τέτοια προσπάθεια, θα είμαστε δίπλα σας.

Με εκτίμηση,
Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                          Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                        Τηλ: 6976911880

Φωτογραφίες

Φιλοξενία ιστοσελίδων
Hostsun